E-mail
0800 151 152 besplatna info linija
Telefon
JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Vesti

Proglašeni pobednici takmičenja “Najlepša bašta I balkon subotice 2013”

Ovaj konkurs je organizovalo JKP "Čistoća izelenilo", uz pomoć Grada Subotice, sa ciljem da unapredi brigu o životnoj sredini i kvalitetu života motivišući sugrađane da rade na oplemenjivanju svog okruženja.  Naravno, ovime dajemo i priznanje ljudima koji decenijama brinu o svojim baštama, balkonima, zgradama, što čini naš grad lepšim i privlačnijim za život i rad.

Na njemu je učestvovalo 51 takmičar u 3 kategorije: najlepše uređena zelena površina oko stambenog objekta - bašta, najlepše uređena zelena površina oko kolektivnog stambenog objekta - zgrada, najlepši balkon okrenut prema ulici. Ove godine smo uneli nekoliko izmena u odnosu na prošlu, a to je da smo skoro mesec dana ranije organizovali prijavljivanje i više nemamo kategoriju za najlepšu školu i predškolsku ustanovu pre svega zbo slabog interesovanja istih.
Konkurs je bio otvoren od od 10.05. 2013. do 10.06.2013., a stručna komisija u sastavu: Helena Sagmajster ing.Hortikulture, Izabela Hečko inžinjer hortikulture, Joža Červeni, slikar i hortikulturni dizajner, (svi sa dugogodišnjim stažom u praksi pejsažne arhitekture i hortikulture), je obišla sve kandidate, pregledala bašte i fotografije i donela odluku o pobednicima na osnovu kriterijuma struke. Ocenjivao se opšti dojam zelene površine, njegovo uklapanje u prostor, ukupni estetski doživljaj komplexa,  funkcionalnost, originalnost, arhitektonski elementi, broj i raznovrsnost biljaka, i njihova kondicija.
Nagrade su obezbedili: Grad Subotica, prve nagrade, "JKP Čistoća i Zelenilo", druge nagrade i "Poljopskrba" Subotica - treće nagrade, dok će troškove putovanja učesnika u Mađarsku, tj Budimpeštu, na sajam hortikulture, snositi JP "Direkcija za izgradnju grada".

Nagrađenima su se obratili g. D.r. Atila Čengeri Član Gradskog veća zadužen za zdravsto, socijalu i zaštitu životne sredine, i VD direktora JKP“Čistoća i zelenilo“ Josip Kovač Striko, koji su čestitali pobednicima i naglasili važnost ove akcije koj se odigrava već četvrti put u našem gradu.
Pobednici po kategorijama:
Najlepše uređena zelena površina oko pojedinačnog stanbenog objekta
I mesto:     Parežanin Marta         Nikšićka 32.
II mesto:    Loboda Emma         Bokeljska 43.
III mesto:    Hunjadi Kornelija        471. Nova
Specijalne nagrade za originalnost :     Dr. Hajdler  Snežana    Braće Radića 8.                            Luhović Jadranka        Gogoljeva 7.
Najlepše uređen balkon
I        Jurić Julija            Trg Žrtava Fašizma 8.
II        Gombaš Gabrijela        Dušana petrovića 11./II
III        Sunđi    Margita        Srednja 49.
Zgrada
I         Dušana Petrovića 11.
II         Beogradski Put 87.
III         Braće Radića 134.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti/Politika o kolačićima

 
Vrh
strane