E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Вести

Проглашени победници такмичења “Најлепша башта И балкон суботице 2013”

Овај конкурс је организовало ЈКП "Чистоћа изеленило", уз помоћ Града Суботице, са циљем да унапреди бригу о животној средини и квалитету живота мотивишући суграђане да раде на оплемењивању свог окружења.  Наравно, овиме дајемо и признање људима који деценијама брину о својим баштама, балконима, зградама, што чини наш град лепшим и привлачнијим за живот и рад.

На њему је учествовало 51 такмичар у 3 категорије: најлепше уређена зелена површина око стамбеног објекта - башта, најлепше уређена зелена површина око колективног стамбеног објекта - зграда, најлепши балкон окренут према улици. Ове године смо унели неколико измена у односу на прошлу, а то је да смо скоро месец дана раније организовали пријављивање и више немамо категорију за најлепшу школу и предшколску установу пре свега збо слабог интересовања истих.
Конкурс је био отворен од од 10.05. 2013. до 10.06.2013., а стручна комисија у саставу: Хелена Сагмајстер инг.Хортикултуре, Изабела Хечко инжињер хортикултуре, Јожа Червени, сликар и хортикултурни дизајнер, (сви са дугогодишњим стажом у пракси пејсажне архитектуре и хортикултуре), је обишла све кандидате, прегледала баште и фотографије и донела одлуку о победницима на основу критеријума струке. Оцењивао се општи дојам зелене површине, његово уклапање у простор, укупни естетски доживљај комплеxа,  функционалност, оригиналност, архитектонски елементи, број и разноврсност биљака, и њихова кондиција.
Награде су обезбедили: Град Суботица, прве награде, "ЈКП Чистоћа и Зеленило", друге награде и "Пољопскрба" Суботица - треће награде, док ће трошкове путовања учесника у Мађарску, тј Будимпешту, на сајам хортикултуре, сносити ЈП "Дирекција за изградњу града".

Награђенима су се обратили г. Д.р. Атила Ченгери Члан Градског већа задужен за здравсто, социјалу и заштиту животне средине, и ВД директора ЈКП“Чистоћа и зеленило“ Јосип Ковач Стрико, који су честитали победницима и нагласили важност ове акције кој се одиграва већ четврти пут у нашем граду.
Победници по категоријама:
Најлепше уређена зелена површина око појединачног станбеног објекта
И место:     Парежанин Марта         Никшићка 32.
ИИ место:    Лобода Емма         Бокељска 43.
ИИИ место:    Хуњади Корнелија        471. Нова
Специјалне награде за оригиналност :     Др. Хајдлер  Снежана    Браће Радића 8.                            Луховић Јадранка        Гогољева 7.
Најлепше уређен балкон
И        Јурић Јулија            Трг Жртава Фашизма 8.
ИИ        Гомбаш Габријела        Душана петровића 11./ИИ
ИИИ        Сунђи    Маргита        Средња 49.
Зграда
И         Душана Петровића 11.
ИИ         Београдски Пут 87.
ИИИ         Браће Радића 134.

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране