E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Вести

Вести

25.11.2009.Нови контејнериМинистарство животне средине и просторног планарирања је у склопу акције „ Очистимо Србију“ донирало граду Суботици нове контејнере за смеће. Ради се о 20 жичаних контејнера за пластику и папир и 30 лимених контејнера за комунални чврсти одпад / кућно смеће /, од 1.1.м³. Ови ће контејнери бити употребљени за примарно раздвајање секундарних сировина; пластике и папира и биће постављени у урбаним зонама града. Такође се ускоро очекује и набавка нова 122 жичана контејнера за одвојено прикупљање отпада и 94. уличне канте за отпатке. Ове посуде ће бити купљене од средстава истог министарства. У време текуће економске кризе и хроничног недостака новца у локалном буџету, овакве инвестиције Министарства животне средине и просторног планирања у градску инфраструктуру су веома значајне за одржавање хигијене и чистоће у граду, јер су, на жалост, једине а тиме омогућавају развој ове делатности.
29.10.2009. ЈЕСЕЊА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА И УРЕЂЕЊА ГРАДА СУБОТИЦЕ ЗА 2009. ГОДИНУ 1. Сакупљање и одвожење кабастог отпада из Домаћинстава 1.1. по ванградским месним заједницама 1.2. по градским месним заједницама, и 2. Пречишћавање блоковских зелених површина 2. ЈЕСЕЊЕ ЧИШЋЕЊЕ И УРЕЂЕЊЕ У склопу јесењег комуналног уређења градских и ванградских месних заједница ЈКП «Чистоћа и зеленило» поставља контејнере В=5 mᶟ за сакупљање кабастог отпада из домаћинстава. Контејнери су на истој локацији по програму, а празне се по потреби. Након уклањања контејнера у градским месним заједницама Интервентна група ЈКП «Чистоћа и зеленило» врши уређење пунктова. У вангардским месним заједницама Хајдуково, Шупљак, Бачки Виногради, Келебија, Биково, Мала Босна, Таванкут, Љутово, Бајмок, и Мишићево, радове изводи ЈКП “Чистоћа и зеленило” Суботица. На територији где врши свој редован рад, Чантавир, Душаново, Вишњевац, Стари Жедник Нови Жедник и Ђурђин, акцију спроводи ДП “Комвал” Чантавир. Акција се одвија у временском периоду од 03. новембра 2009. године до 03.. децембра 2009. године, према распореду који је дат у прилогу Програма. Оперативни план у којем се одређују пунктови и време акције, дат је у прилогу, и саставни је део овог Програма.
22.10.2009. Саопштење за јавност о уклањању дивљих депонија у оквиру акције “Очистимо Србију” четвртак, 22 октобар 2009ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица са локалном самоуправом учествује у акцији „Очистимо Србију“ коју је покренуло Министарство животне средине и просрорног планирања на челу са Министром др Оливером Дулићем. Акција је покренута из разлога како би се очистиле дивље депоније које се стварају неконтролисаним одлагањем отпада. У Суботици постоји велики број дивљих депонија, око 75, а приоритети у чишћењу су оне које су најближе насељеним местима. Циљ акције је очување животне средине и подизање нивоа еколошке свести грађана. ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица узима активно учешће и до сада је очистило следеће дивље депоније и то следећим редоследом: Дивља депонија: ул. Лопудска (уклоњено је 130 м³ смећа) Дивља депонија: Пачирска пруга (уклоњено је 770 м³ смећа) Дивља депонија: МЗ Александрово (уклоњено је 50 м³ смећа) Дивља депонија: Велики Радановац (уклоњено је 20 м³ смећа) Дивља депонија: ул. Ђевђелијска (уклоњено је 230 м³ смећа) Дивља депонија: Сивачки пут и логистички центар (уклоњено је 370 м³ смећа) Дивља депонија: Љутовачки пут и Бајска пруга (уклоњено је 230 м³ смећа) Дивља депонија: Бајска пруга (уклоњено је 900 м³ смећа) У протекла 4 месеца очишћено је 8 дивљих депонија, а укупно је уклоњено 2.700 м³ смећа. На местима са којих су уклоњене дивље депоније постављене су табле о забрани бацања смећа, које су врло уочљиве. ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица, наставља са акцијом чишћења дивљих депонија, о чему ће јавност бити обавештена.
16.10.2009.Успостављена сарадња„Паковање пројекта“ Канцеларија ЛЕР Суботица- 15.10.2009. Градови Суботица и Вуковар су успоставили сарадњу на још једном пољу. Након расписивања позива на конкурс Европске комије за заједничке пројекте између Србије и Хрватске - ИПА, на иницијативу суботичког ЈКП Чистоћа и зеленило, Вуковарска развојна агенција – ВУРА и Канцеларија за локални економски развој - ЛЕР из Суботице, а уз подршку оба партнерска града, сачиниле су пројекат у сфери заштите околине. Са хрватске стране ангажовано је комунално предузеће Комуналац из Вуковара а сурадник на спровођењу је Нансен дијалог центар из Осијека. Циљ овог пројекта је стимулисање прекограничне сарадње у намери да се побољша управљање отпадом. Један од ефеката овог пројекта је и постављање нових 300 контејнера осликаних најбољим дечијим радовима из партнерског града. Сарадња између развојних канцеларија и комуналних предузећа ће се наставити и у будућности јер је закључено да постоји читав низ заједничких тема.
01.09.2009.Спремање зградаБудући да је хигијена животног простора веома битна за развој сваке заједнице, па и наше, све више грађана нам се обраћа да не могу решити проблем чишћења степеништа и заједничких просторија у својим зградама. Главни разлог овог проблема је непоузданост тзв „агенција“ и разних других спремачаца, слаб квалитет и тешка наплата од станара. Ради тога смо одлучили да појачамо капацитете наше хигијеничарске службе и да уговоримо још десетак зграда. Предности наше службе се могу сагледати у следећем: 1.) Директна наплата од сваког станара преко обједињеног рачуна за комуналне услуге путем Вашег ИНКАСАНТА - Избегавају се проблеми око прикупљања новца 2.) Традиција – преко 4 десетлећа радимо на унапређењу квалитета 3.) Поузданост – наша спемачица има увек замену када није у могућности да ради. У договору са власницима или председницима кућних савета, у могућности смо креирати обим наших услуга према евентуалним специфичним потребама. У колико желите да ваше степениште и заједничке просторије чистимо ми, молимо Вас да се јавите на тел: 063/252-467, или 620 – 444 и тражите Јовишић Славицу. Или, дођите да се договоримо
19.08.2009. Акција Очистимо СрбијуОвих дана је у потпуности завршено чишћење три дивље депоније у оквиру акције Очистимо Србију. ЈКП „Чистоћа и зеленило“ је главни носилац активности за Суботицу у овој акцији. До сада су очишћене следеће депоније: „Лопудска“ – МЗ Палић; „Пачирски пут“- МЗ Александрово; „Ђевђелијска„ - МЗ Радановац; а депонија „Сивачки пут“ – МЗ Мали Бајмок је при крају. Наком одношења отпада, постављене су табле са упозорењима. На жалост, несавесни грађани и даље односе своје смеће на места бивших дивљих депонија. С тога напомињемо: ЈКП Чистоћа и зеленило омогућује бесплатно депоновање кабастог кућног и осталог отпада грађана до 350 кг/једна ауто – приколица/. Зато нема потребе да га грађани односе и бацају поред путева, јер ризикују да буду ухваћени и кажњени од стране инспектора, пољочувара или полиције, јер они тиме чине кривично дело. Тиме се опасно загађује и животна средина, а колико то ружно изгледа можете и сами видети. Адреса градске депоније је: Антуна Б. Шимића бб, 24000 Суботица, Тел: 024/620-888, 024/620-876.

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране